Starten met Buddify

Bedankt voor je investering in Buddify! Met Buddify breng je mensen in je organisatie bij elkaar. Deze mensen kunnen medewerkers, klanten of een mix hiervan zijn. Het doel is meestal het verbinden van mensen en het bundelen van krachten binnen de community. Samen bereik je meer!

Buddify is een systeem dat volledig in de cloud zit en waarmee je een webshop kunt combineren met een community omgeving. In de komende lessen ga ik je leren hoe je met deze community & membership software kunt werken.

Wat kun je in het kort maken met Buddify?

  • een gratis leden club
  • een webshop met een betaalde leden club
  • een intranet voor je medewerkers
  • een service / klantenservice voor je klanten

Buddify is zeer praktisch voor ondernemers die kennis willen delen in bijvoorbeeld een online programma of lidmaatschap.

Een webshop met leden omgeving

Met Buddify is het mogelijk om inhoud van je website alleen zichtbaar te maken voor betalende klanten. Deze inhoud kan bestaan uit video’s, teksten, afbeeldingen en een interactief forum. Je kunt bijvoorbeeld een community maken voor € 29,- per maand en maandelijks nieuwe inhoud blijven toevoegen zodat je klanten hun lidmaatschap niet opzeggen.

Buddify ondersteunt Mollie als betaalprovider. Met een betaalprovider maak je een brug tussen je webshop en je zakelijke rekening. Mollie zorgt dat je betaalmethoden kan aanbieden zoals iDeal of automatische incasso. Met automatische incasso kun je een soort Netflix van je product maken.

Zodra mensen afrekenen via Buddify komt het geld van je klant op de tussenrekening van Mollie. Vanuit daar wordt het bedrag minus de Mollie kosten uitbetaald op je bankrekening.

Intranet voor medewerkers

Naast een webshop kun je de community functies van Buddify ook als intranet gebruiken. Je overlegt met je medewerkers in besloten groepen. Iedere medewerker heeft een eigen profiel met inlogcode.

Door Buddify als een intranet in te zetten voorkom je dat er ‘eilandjes’ ontstaan binnen je organisatie. Vaak zie je dat iedere medewerker of team met zijn eigen taken bezig is en dat er weinig onderling contact is. Door expertise van verschillende medewerkers te bundelen en te zorgen dat iedereen weet wat er allemaal gebeurt binnen je bedrijf, ontstaat een krachtige samenwerking met betere resultaten.

Binnen Buddify heb je verschillende leden. Leden kun je ook klanten, medewerkers of iets anders noemen. Als je liever niet hebt dat leden elkaar kunnen zien dan is die optie ook mogelijk.

Klantenservice

Net als deze handleiding kun je Buddify gebruiken als hulp / service center voor je klanten. Door instructies te maken in vorm van video, tekst en afbeeldingen kun je klanten wegwijs maken in je product.

Inspiratie voor producten

Als ondernemer wil je uiteindelijk meer resultaat. Resultaat in de vorm van geld, voldoening, vrijheid, etc. Omdat Buddify een digitale omgeving is, kun je oneindig veel mensen helpen. Dit betekent ook dat je niet veel meer extra werk hebt als er nieuwe leden in je community komen terwijl je omzet wel toeneemt bij een maandelijks lidmaatschap.

Een product kan een eenmalige aanschaf of een lidmaatschap zijn. Zo kun je met Buddify een soort Netflix van je dienstverlening maken. Ondernemers kunnen voor een vast maandbedrag deelnemen aan jouw community en gebruik maken van je kennis. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Start nu met het maken van je eigen product. Hierbij gaat het nog niet zozeer om de inhoud, maar meer het product zelf. Dus een titel, korte omschrijving, prijs. Meer de administratieve zaken van je product. Later gaan we in op de inhoud.