Introduction

Hoi, mijn naam is Menno! Super dat je geïnvesteerd heb in de opleiding E-commerce Mastery. In deze opleiding leer je om een succesvolle online business te bouwen.

De opleiding bestaat momenteel uit 5 thema’s die ieder zijn onderverdeeld in diverse lessen:

  • Thema 1: Business
  • Thema 2: Financiën
  • Thema 3: Platform & Logistiek
  • Thema 4: Marketing & Sales
  • Thema 5: Opschalen

E-commerce Mastery is een framework voor een succesvolle online business. De mate waarin je succes behaalt wordt sterk bepaald hoe je de kennis in de lessen tot je neemt en of je de werkzaamheden doorvoert in je bedrijf. Het is een overzichtelijke bouwtekening met daarbij de bouwstenen maar je moet het huis wel zelf bouwen.

Het doel van E-commerce Mastery is om jou persoonlijk een goede cashflow te geven waarmee je een lifestyle kunt betalen die je wenst. Die cashflow kan € 2.500,- netto per maand zijn maar ook € 25.000,- of € 250.000,- + per maand.

Definitie van cashflow

Cashflow is de ruimte tussen je inkomsten en je uitgaven. Met voldoende cashflow kun je groeien in je leven en met je bedrijf.

In de E-commerce Mastery leer ik je om een dusdanig hoge cashflow te realiseren dat je jouw ultieme leven kunt leven en een gezond bedrijf ontwikkeld.

Dit in 1 jaar realiseren is een behoorlijk ambitieuze doelstelling. Je zou er ook 3 of 5 of 10 jaar over kunnen doen. Het gaat mij erom dat je een doel stelt. Daarnaast heb je een nieuwe mindset en werkhouding nodig:

  • geld verdienen is awesome!
  • je ruilt je eigen tijd niet meer voor geld
  • je ontwikkelt een schaalbaar business model
  • je delegeert alles (naar medewerkers of een virtueel freelance team)
  • je werkt consistent aan je doelen

Ik kom uit een gewoon gezin. Mijn vader werkt in de bouw, mijn moeder in de zorg. Inkomen was een vast gegeven, altijd een vast bedrag in de maand. Iedere dag 7.00 uur beginnen en 17.00 uur thuis. Beperkt in tijd door de 8 uren die ze werkten. Alles zelf moeten doen. Ik denk dat dit het traditionele model is. Veel zullen zich hierin herkennen of hun ouders hierin terug zien.

Van mijn vader heb ik het enthousiasme meegekregen om vanuit het niets dingen te bouwen. Mijn moeder heeft vooral meegegeven om aan mijn omgeving te denken en om mensen in hun waarde te laten. Ik ben ze er eeuwig dankbaar voor :). Mijn ouders waren niet vies van geld, maar hadden ook nooit het gevoel dat het veel meer kon worden. Wellicht waren ze blij met wat ze hadden. Ik merkte wel snel dat ik een andere gedachtegang had.

Gedachten over tijd en geld

Geld verdienen is awesome! Ik heb jaren mijn tijd voor geld geruild, maar ik zat snel tegen mijn plafond. Opgebrand. Niet schaalbaar. Mijn business was volledig afhankelijk van mij. Ik deed alles zelf. Zonder doelen.

Tijd ruilen voor geld is beperkt. Zeker als je het werk zelf allemaal doet. Ik begon mijn uren bedrijf af te bouwen en een aantal projecten te ontwikkelen. Projecten waar ik veel minder tijd in hoefde te steken, omdat de waarde in het product zat en niet in mijn tijd. Zo ben ik eigenaar van LeadSite website software, Buddify community software, een aantal online programma’s waaronder E-commerce Miljonair en van LifeGroep.

Een belangrijke overeenkomst van deze projecten is dat ik er aan werk en al mijn klanten in 1 keer van bedienen. Ze maken gebruik van mijn software. Ik bouw updates en rol ze uit naar alle klanten tegelijk. Natuurlijk kost me dit tijd, maar een extra klant kost me vrijwel geen extra tijd. Tijd en geld is ontkoppeld.

Wanneer je tijd en geld ontkoppeld ontstaat er schaalbaarheid. Je kunt in dezelfde tijd meer geld verdienen. Digitalisering heeft hier ontzettend aan bijgedragen. Maar schaalbaarheid kun je ook creëren zonder internet. Door duidelijke processen in te richten waar je mensen op kunt zetten. In deze training zal ik je voorbeelden geven.

Mensen aan het werk zetten betekent delegeren. Je geeft iemand duidelijke instructies om een taak binnen het proces uit te laten voeren. Het proces is een keten van taken. Als iedere verantwoordelijke binnen de keten zijn taken goed uitvoert ontstaat er een oplossing voor de klant. Je kunt ook digitaal delegeren. Je kunt een programma een bepaalde taak binnen de keten geven. Dit wordt ook wel automatiseren genoemd.

In deze training komen verschillende termen aan bod. Sommige zullen nieuw voor je zijn. Daarom zal ik in de volgende les wat terminologie met je delen. Lastige woorden met een simpele betekenis :).

Ik wens je heel veel sterkte met mijn training en met je reis om een succesvolle online verkoper te worden!

Laten we je businessplan op papier zetten.