Pagina maken

Een online programma binnen Buddify is in principe een boek met meerdere hoofdstukken. Ieder hoofdstuk is een module, les of hoe je het wilt noemen. Door 10 a 20 modules te maken kun je een volwaardig product ontwikkelen dat je kunt verkopen. Het voordeel van een eigen product is dat de marge hoog is, met name bij een digitaal product. Je hoeft het slechts 1 keer te produceren en af en toe bij te houden. Je hebt geen inkoop of andere partijen die er iets aan willen verdienen.

In het Buddify Dashboard vind je pagina’s onder het kopje Inhoud > Pagina’s:

Je komt terecht in het overzicht van pagina’s:

Klik op een pagina om deze te bewerken:

Hier kun je d.m.v. blokken de pagina opbouwen met teksten, afbeeldingen en video. Op deze manier kun je blok voor blok een module opbouwen. Zo heb je een tekstkop blok, paragraaf blok, een afbeelding blok, een video blok en tal van anderen. Ontdek de mogelijkheden:

Zodra je de pagina klaar hebt kun je onderaan bij Lidmaatschappen de juiste kiezen, zodat de pagina afgeschermd worden en alleen toegankelijk is voor betalende leden:

Na het bijwerken kun je linksboven op het grijze blokje klikken om terug te gaan naar het pagina overzicht. Hier kun je tenslotte de opbouw van de pagina’s nog aanpassen om een hierarchie aan te brengen. Ga met je muis over een pagina heen, klik op Snel bewerken en kies bij Hoofd de bovenliggende pagina. De structuur wordt dan bijvoorbeeld www.mennobouma.com/buddify/nieuwe-module.

Op deze manier heb ik in mijn geval 20 modules gemaakt onder de pagina Buddify. Naast pagina’s is het tevens mogelijk om nieuws te maken en deze optioneel te beschermen.