Menu’s beheren

Met Buddify is het mogelijk om de menuknoppen van je community zelf te bedienen. Je kunt naar de Navigatie instellen door bovenin de oranje menubalk naar Navigatie te gaan of via het dashboard > navigatie > menu’s:

Je komt dan op deze pagina terecht:

Selecteer het menu dat je wilt aanpassen uit de dropdown en klik op Selecteren:

Je kunt nu aan de slag om inhoud toe te voegen aan het gewenste menu:

Selecteer de gewenste elementen aan de linkerzijde en klik op ‘Aan menu toevoegen’. De pagina wordt onderaan het menu toegevoegd. Deze kun je nu op de gewenste plaats slepen.

Door de volgorde te slepen bepaal je de volgorde van links naar rechts in het menu. Door een menu naar rechts te slepen wordt dit een submenu van het bovenliggende menu:

Achter ieder item zie je een pijltje naar beneden. Een belangrijke functie die nu opent is het afschermen van het menu item voor bepaalde doelgroepen binnen je community:

Hiermee kun je er voor zorgen dat bepaalde doelgroepen de menu items wel of niet zien. Zo kun je bijvoorbeeld de menu items van je betaalde online cursus alleen zichtbaar maken voor betalende klanten. In dit lijstje vind je tevens de Lidmaatschappen die je eerder hebt aangemaakt.

Je hebt nu de pagina’s, het lidmaatschap, het abonnement en de menu structuur staan en kunt beginnen met het ontvangen van bestellingen en de bijhorende betalingen.