Lidmaatschap maken

Een lidmaatschap is in Buddify een soort brug tussen de inhoud en het abonnement. Door een bepaald product aan te schaffen, activeert het gekoppelde lidmaatschap en wordt de afgeschermde inhoud toegankelijk voor de klant. Het abonnement gaat dus meer over de betaling, het lidmaatschap over het beschermen van de inhoud tegen niet-klanten :). Je wilt niet dat iedereen de inhoud van je besloten leden club zomaar kan inzien.

Abonnement <<< Lidmaatschap >>> Inhoud

Om een lidmaatschap te starten ga je in het Dashboard via /admin naar Webshop > Lidmaatschappen:

Als je een product bewerkt en je scrollt naar beneden, dan kom je dit scherm tegen. Klik op het groene linkje ‘Add a membership plan’. Hier kun je een nieuw lidmaatschap plan maken. Meestal noem ik het plan hetzelfde als de naam van het product.

Je komt terecht in het onderstaande scherm. Kies een titel (meestal de naam van je product), vink product(s) purchase aan en kies het gewenste product dat je eerder aangemaakt hebt. Kies een gewenste lengte bij ‘Membership length’.

Het toegankelijk maken van de inhoud kan ook in delen vanaf het moment van aanschaffen van het product. Dit wordt ook wel ‘content dripping’ genoemd.

Ik gebruikte deze functie ook om zo snel mogelijk live te gaan met mijn Facebook School training. Ik had alleen de eerste module gemaakt en ging toen al marketing doen. Op deze manier kun je ontdekken of je verkoop pagina goed werkt en of er überhaupt vraag is naar je product. Voordat je bergen tijd, geld en energie in een product stopt kun je daarmee eerst testen.

Je kunt ervoor kiezen om alles direct / immediately vrij te geven of bepaalde modules pas na x aantal dagen vrij te geven:

  • direct module 1 openen
  • na 1 week module 2 openen
  • na 2 weken module 3 openen
  • na 3 weken module 4 openen
  • etc.

Op deze manier kun je bijvoorbeeld een 6 weken programma maken en de modules wekelijks vrijgeven. Hier kun je bijvoorbeeld ook de e-mails van je mail pakket afstemmen.

Daarnaast is het mogelijk om bepaalde producten in je Buddify shop alleen zichtbaar te maken voor leden. Zo kun je premium producten maken die alleen voor premium leden toegankelijk zijn, zoals high-end events, etc.

Je hebt nu een product en een lidmaatschap gemaakt. Je kunt nu aan de slag om de inhoud van je online programma te maken. Dit doe je in de vorm van pagina’s.