Les 17: Instagram Marketing

Sinds de overname van Instagram door Facebook is het mogelijk om vanuit 1 dashboard op beide platformen tegelijk te adverteren.

Theorie bij Les 17

Als je een beetje bekend bent in de marketingwereld dan heb je vast wel eens gehoord van de term ‘omnichannel’. Met deze term wordt bedoeld dat je de complete klantreis runt op verschillende marketingkanalen en apparaten tegelijk.

Crossplatform en Cross-device marketing

Doordat gebruikersdata is gekoppeld aan het surfgedrag op je website via de Facebook Pixel, is het mogelijk op crossplatform en op meerdere apparaten (cross-device) de marketing strategie uit te voeren. Zo kan iemand bijvoorbeeld via een desktop pc op je website komen via Facebook en vervolgens op zijn mobiele telefoon op Instagram een afgestemde advertentie zien.

Er zijn ook steeds meer tools waarmee je een Facebook Custom Audience kunt vullen zoals ActiveCampaign. Zo kun je iemand die een bepaalde e-mail opent in een aangepaste doelgroep zetten die bepaalde advertenties ziet.

Adverteren op Instagram

In deze les ga ik Instagram Marketing voor je toelichten. In de Business Manager van Facebook is het mogelijk om naast je Facebook pagina ook je Instagram account toe te voegen.

Een Instagram-account toevoegen aan Bedrijfsmanager:

 1. Ga naar Bedrijfsinstellingen.
 2. Klik op Accounts.
 3. Klik op Instagram-accounts.
 4. Klik op de knop + Toevoegen.
 5. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord voor Instagram in en klik op Volgende.
 6. Selecteer de advertentieaccounts en pagina’s die je wilt toewijzen en klik op Volgende.

Nu je je Instagram-account hebt toegevoegd aan Bedrijfsmanager, kun je partners toevoegen. Een partner is bijvoorbeeld een extern marketingbureau. Selecteer het Instagram-account en klik op Partner toewijzen.

Advertenties maken op Instagram

Bij het maken van een Facebook Ads campagne kun je bij de advertentieset kiezen of je ook op Instagram wilt adverteren. Zodra je dit aanvinkt wordt standaard het Instagram account gekozen dat je hierboven gekoppeld hebt.

Opdrachten bij Les 17

In deze les heb je geleerd hoe je Instagram kunt inzetten als advertentiekanaal. Bij les 17 horen de volgende opdrachten:

 1. Maak een Instagram account aan
 2. Voeg dit Instagram account toe via de Facebook Business Manager
 3. Voeg een partner toe (optioneel)
 4. Maak een advertentiecampagne of bewerk een bestaande en kies je Instagram account.

Forums bij Les 17

In het forum van les 17 vind je de volgende onderwerpen:

My Account Forums Facebook School | Les 17: Instagram Marketing

Adverteer op Instagram.
Viewing 3 topics - 1 through 3 (of 3 total)
Viewing 3 topics - 1 through 3 (of 3 total)
 • You must be logged in to create new topics.