Formulieren maken

Binnen je Buddify community is het mogelijk om je leden huiswerkopdrachten te geven. Zo kun je in iedere module van je gratis of betaalde aanbod een formulier inzetten. De resultaten komen dan in de mailboxen van je klant en van jou terecht. Formulieren kun je vinden onder Inhoud > Formulieren:

Op deze manier kun je reageren op de inzending van je klant en zo een soort persoonlijke ondersteuning geven. Er ontstaat ook meer interactie tussen jou en je klant wat zorgt voor een betere samenwerking.

In het Dashboard vind je bij Inhoud het blokje Formulieren. Hier kun je nieuwe formulieren aanmaken en bestaande bewerken.

Zodra je een formulier opent kun je aan de rechterzijde extra velden toevoegen. Het toevoegen doe je door de velden te slepen naar de gewenste plek aan de linkerzijde.

Bevestigingen

In het bewerkscherm van een formulier vind je bovenaan bij Instellingen het kopje Bevestigingen. Je kunt hier een pagina kiezen waar de bezoeker op terecht komt zodra het formulier is ingevuld. Dit is de ‘Bedanktpagina’. Maak deze pagina dus van te voren aan, zodat je bij deze optie de pagina kunt kiezen.

De url van deze pagina kun je bij Facebook Ads instellen als aangepaste conversie. Hiermee kun je de mensen uitzonderen van je campagnes die al het formulier hebben ingevuld.

Meldingen

Zodra een formulier is ingevuld wil je hier als admin natuurlijk een melding van krijgen zodat je er op kunt reageren. In hetzelfde bewerkscherm kun je bij Instellingen ook het kopje Meldingen vinden. Hier kun je jouw eigen e-mail adres invullen zodat de resultaten hier naar toe worden verstuurd.

Het e-mail adres van de inzender wordt in de reply-to van je e-mail programma geplaatst. Hierdoor kun je direct op Beantwoorden klikken in je e-mail programma en komt je antwoord weer bij de inzender terecht.

Inzendingen ontvangen in het CRM pakket ActiveCampaign

Buddify formulieren beschikken over een ActiveCampaign koppeling. Op deze manier kun je van inzendingen contacten maken in dit CRM programma. Als je bijvoorbeeld een formulier voor offertes gebruikt dan kun je deze leads automatisch opvolgen in ActiveCampaign.

Gebruikers toevoegen

Het kan handig zijn om meerdere gebruikers / beheerders in je Buddify community te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld iemand toevoegen die de formulieren kan toevoegen zodat dat hij of zij bij alle beheer instellingen van Buddify kan.