FAQ

Product, lidmaatschappen en abonnementen

Op deze pagina vind je veelgestelde vragen en de bijhorende antwoorden over Buddify.

De klant komt alleen op het platform en wil enkel een product aanschaffen. Moet je hiervoor een lidmaatschap aanmaken en zo ja hoe?

Nee dan hoeft er geen lidmaatschap gekoppeld te zijn. Dit is alleen voor afgeschermde inhoud, niet voor puur een aanschaf.

De klant komt alleen op het platform en wil een maandelijks abonnement afsluiten. Hoe doe je dit?

Een nieuw product aanmaken en hier een Simple subscription van maken i.p.v. een simpel product. Bestellen gaat net als een normaal product.

De klant komt via een opdrachtgever binnen en dus zijn er meerdere tegelijk die we willen invoeren. Kun je dan een export maken vanuit excel. Hoe doe je dit?

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1CKiywPKno1F2VwAr_IOLtWkf9JahQ8ghxXmtWgS0I-A/edit#gid=831750985

Hier vind je een voorbeeld. Graag even in overleg als je hiermee bezig gaat. Is een tikkeltje technisch.

Hoe is de routing als mensen dan vervolgens in de nabije toekomst nog een product op ons platform willen afnemen. Ze zijn namelijk maar op een product binnengekomen

Bestaande klanten voegen een nieuw product in de winkelmand, loggen in met het bestaande account tijdens het afrekenen, eventuele lidmaatschappen worden aangevuld.

Hoe kan ik vanuit Buddify extra producten/lidmaatschappen koppelen aan de klanten (individueel en via de bundel)

Via de oranje topbar Community > Lidmaatschappen en dat het tabje Members. Open een member en klik op Add a plan. Bundel gaat via import, waarbij bestaande gebruikers worden aangevuld met lidmaatschappen.

Dit zelfde geldt ook met als iemand zicht uitschrijft. In de Mijn account pagina van de klant kan een klant lidmaatschappen of abonnementen uitschakelen. De toegang tot gekoppelde pagina’s stopt dan direct.

Hoe gebeurt dit. En is de manier voor een enkele hetzelfde als voor meerdere tegelijk?

Meerdere tegelijk werkt met exporteren, bestand bewerken en weer importeren. Je kunt ook een looptijd aan een abonnement of lidmaatschap koppelen.

Of worden mensen vanzelf uitgeschreven omdat hun lidmaatschap verloopt, doordat we aangeven dat het lidmaatschap geldig is voor x maanden?

Klopt.

En hoe zit dit als je een maandelijks lidmaatschap hebt? Stap je dan in automatisch in voor een jaar? En verloopt dit dan na die tijd. Of krijg je een mail om je lidmaatschap te verlengen? En gaat deze mail automatisch of sturen wij die, en hoe?

Je bepaalt de lengte van het product of lidmaatschap bij het bewerken van een lidmaatschap. Ik zou persoonlijk de lidmaatschappen op oneindig zetten totdat iemand zelf stopt. Je kunt in ActiveCampaign een automatisering maken die parallel loopt met je lidmaatschap. 

Of wordt het abonnement automatisch stilzwijgend verlengd? En moeten ze hier dan niet voor tekenen, soort contract??

Ja stilzwijgend verlengt. Dit duidelijk communiceren op de sales pagina. Met de eerste betaling wordt automatisch een mandaat afgegeven, een toestemming voor automatische incasso.

Als je iemand een inlogcode geeft hoe lang is deze geldig? En hoe vaak is deze inlog te gebruiken? Hoe wordt dit bijgehouden?

Net zo lang totdat de gebruiker verwijderd wordt. Het lidmaatschap bepaalt de duur van de toegang tot producten. Je kunt vaker inloggen met dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord, via maximaal 1 locatie om misbruik te beperken. Is niet geheel te voorkomen.

Wat zijn de stappen te nemen als iemand zijn wachtwoord vergeet, of gaat dit geheel automatisch??

Iemand kan een nieuw wachtwoord aanvragen, ontvangt een mail en stelt een nieuw wachtwoord in.

Geef ik dan aan een opdrachtgever met bijvoorbeeld 100 mensen, 100 codes of geef ik dan 1 code.

I.v.m. de AVG mag je zelf niet de wachtwoorden aanmaken. Je kunt 100 gebruikers importeren met daarbij de instructie dat ze een nieuw wachtwoord moeten aanvragen. Ik zou wel 100 verschillende gebruikers maken omdat ieder zo zijn eigen interactie kan hebben in de community.

In het laatste geval, hoe zorg ik ervoor dat deze code ook maar naar 100 mensen gaat en zorg ik ervoor dat er geen misbruik van gemaakt kan worden door dat 200 mensen hier gebruik van maken??

Misbruik is niet uit te sluiten. Het systeem heeft wel een instelling dat een account maar op 1 plek tegelijk ingelogd kan zijn.

Wat is het verschil met een lidmaatschap en een membership? Of bedoelen jullie daar hetzelfde mee?

Is hetzelfde.

Kan ik de klant helpen wanneer hij of zij niet meer kan inloggen (wachtwoord verschaffen)

Via Dashboard > Gebruikers kan dit, maar ik raad je aan om de klant zelf een nieuw wachtwoord aan te laten vragen via de Mijn account pagina.