Tax authorities

Net als iedere andere ondernemer krijg je te maken met de Belastingdienst. Vaak zie je dat kleine ondernemers starten als een eenmanszaak met 1 oprichter of een V.O.F. met meerdere oprichters. Begint je bedrijf een serieuzere omzet te maken van zo’n € 75.000,- of hoger dan kun je overwegen om je bedrijf om te zetten naar een B.V. met aandeelhouders.

Bij een eenmanszaak of VOF heb je te maken met inkomstenbelasting en BTW aangiften. Omdat de informatie regelmatig veranderd heb ik een aantal handige links voor je op een rijtje gezet.

Wanneer ben ik officieel een ondernemer?

Hoe kan ik mijn bedrijf inschrijven?

Je kunt je bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/ondernemen/onderneming_starten/schrijf-uw-onderneming-in/

Administratie bijhouden

Naast mijn module Administratie is er ook informatie te vinden op de site van de Belastingdienst:

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/ondernemen/onderneming_starten/houd-een-goede-administratie-bij/

Welke belastingen moet ik betalen?

Account voor Mijn Belastingdienst Zakelijk

Je kunt hier een account aanmaken

Alle overige informatie

Deze informatie is afkomstig van de onderstaande pagina. Hier vindt je meer praktische tips:

Nu de basis van je onderneming staat wordt het tijd om aan de slag te gaan met je online platform. In de volgende module leer je meer over domeinen en hosting.