Facebook Ads

  1. Facebook pagina opzetten
  2. Facebook Business Manager account opzetten
  3. Facebook Pixel instellen
  4. Doelgroepstatistieken
  5. Aangepaste doelgroepen
  6. Vergelijkbare doelgroepen
  7. Campagnes, advertentiesets en advertenties
  8. Richtlijnen goede advertenties
  9. Conversies meten
  10. Budgetten maximaliseren

Les 1. Facebook pagina opzetten

In de komende tijd leer ik je hoe je rendabel kunt adverteren met Facebook Ads zodat je kunt groeien met je bedrijf. De komende dagen stuur ik je van iedere les een mail met instructies. Als je vragen hebt over een les dan kun je dit onderaan de module kwijt of in de besloten Facebook groep.

Voordat je aan de slag kan met Facebook advertenties heb je een Facebook pagina nodig (naast je persoonlijke account). Een Facebook pagina is erg geschikt voor je bedrijf. Je kunt een community van mensen bij elkaar brengen met allemaal dezelfde interesses. Dit is natuurlijk een interessante vijver om in te vissen.

Video van Les 1

Theorie van Les 1

Als je aan de slag gaat met Facebook Ads dan is het noodzakelijk dat je een Facebook pagina hebt. Deze pagina kun je namelijk koppelen aan je advertentie zodat je meer likes en interactie op je pagina krijgt. 

Om een nieuwe Facebook pagina aan te maken log je met je persoonlijke profiel in op Facebook. Dit zie je aan je eigen naam die zichtbaar is bovenin de blauwe topbar in je scherm.

>>> Klik op deze link om een nieuwe pagina aan te maken.

Je hebt dus een privé pagina en een zakelijke pagina nodig. Met de privé pagina wordt je beheerder van de zakelijke pagina.

Kies de categorie van je nieuwe Facebook pagina

Kies een categorie voor je eigen pagina. Kies voor een bedrijf of instelling altijd één van de eerste twee opties. De categorie ‘merk of product’ is bedoeld voor een merk als Coca-Cola, de categorie ‘artiest of band’ is bedoeld voor Justin Bieber. De laatste twee opties; amusement en community zijn niet aan te raden omdat deze beide onder de noemer community vallen.

Als je een nieuwe pagina maakt dan zijn de volgende instellingen aan te bevelen:

  • bedrijfsnaam
  • gebruikersnaam / url van de pagina
  • profielfoto
  • omslagfoto
  • biografie
  • openingstijden
  • telefoonnummer
  • adresgegevens
  • website
  • meer informatie knop (rechtsboven in je pagina onder de omslagfoto)
  • recensies

Op deze pagina kun je kiezen of je een bedrijf / merk bent of een community.

Download de app Paginabeheer voor iOS of Android

Wil je onderweg kunnen reageren op berichten die geplaatst zijn? Download dan de app Paginabeheer voor iOS of Android. Daarnaast kun je de Facebook Ads app downloaden om de resultaten van je advertenties bij te kunnen houden.

Opdrachten van Les 1

  1. maak een nieuwe pagina aan op https://www.facebook.com/pages/creation/?ref_type=bookmark
  2. ga de bovenste lijst van punten bij langs en controleer of deze al zijn toegepast in je pagina.
  3. nog weinig likes? Nodig je vriendenlijst uit (zie rechterzijde van je pagina)
  4. maak je gebruik van recensies op je pagina? Als je nog weinig recensies hebt dan kun je bekenden vragen of ze je pagina willen beoordelen. Doordat je dan een aantal 5-sterren hebt zal de gemiddelde score hoog blijven als je bijvoorbeeld een 4-sterren recensie ontvangt. Je gemiddelde beoordeling is tevens zichtbaar in Google zoekresultaten.
  5. aanvullend: ik kan je aanraden om een betaalde like-campagne te starten om de eerste 500 likes te krijgen. Dit kost ongeveer € 240,-. Hoe je dit doet leg ik later uit. Een Facebook pagina is net een terrasje; als er niemand zit dan duurt het erg lang voordat er iemand bij komt. Als er 500 mensen zitten dan durven mensen sneller aan te schuiven.

Als je vragen hebt bij deze les dan kun je een nieuw topic starten in het forum of in de Facebook groep.

Les 2: Facebook advertentie account aanmaken

In Les 1 van de Facebook School heb je geleerd hoe je een Facebook pagina moet opzetten en hoe je verbeteringen kunt aanbrengen in je bestaande pagina. In deze les gaan we bezig om de Facebook Business Manager in te richten. De FBM geeft je overzicht met name als je meerdere pagina’s beheert en namens al deze pagina’s wilt adverteren.

Video van Les 2

In deze video zie je bijvoorbeeld hoe je verschillende advertentieaccounts kunt aanmaken, diverse gebruikers kunt toelaten in je advertentiebeheer en hoe je ook Instagram kunt koppelen voor een zogenaamde Omnichannel strategie.

Theorie van Les 2

Als je wilt werken met Facebook Ads dan is het slim om een Facebook Business account te hebben. Hiermee maak je een duidelijk onderscheid tussen privézaken die je als persoon plaatst en zakelijke items die je met je bedrijfsnaam plaatst. Vanuit het Business account kun je tevens andere pagina’s van je bedrijf beheren. 

Om te kunnen adverteren dien je per pagina die in je Business account zit een Advertentieaccount aan te maken. In het Advertentieaccount doe je alle instellingen die nodig zijn om te adverteren op Facebook; het maken van advertenties, het beheren van betaalmethoden, etc.

In het scherm hierboven kun je pagina’s en advertentieaccounts aan je gebruiker koppelen. Ook kun je hier Instagram-accounts toevoegen die je later kunt kiezen om ook op te adverteren. Facebook heeft Instagram gekocht en heeft het mogelijk gemaakt om vanuit je Facebook account ook op Instagram te adverteren. Voor het inloggen op Instagram heb je de gebruikersnaam en het wachtwoord nodig.

Partners toevoegen bij uitbesteden

In de bedrijfsmanager is het ook mogelijk om partners toe te voegen aan je Facebook account (met beperkte toegang). Zo kun je een externe specialist naar je Facebook advertenties laten kijken en deze laten optimaliseren. Of je besteed het adverteren volledig uit. Door deze opleiding te volgen kun je beter overleg plegen met je externe partij.

Om een partner ID toe te voegen ga je in de Business Manager naar Partners. Vraag voorafgaand om het Bedrijfs-ID van de partner zodat je deze kan uitnodigen.

Vul de Bedrijfs-ID in en klik op volgende. Kies vervolgens aan welke advertentieaccount je toegang wilt geven.

Betalingsmethoden toevoegen

Op deze pagina https://business.facebook.com/settings/payment-methods kun je betalingsmethoden toevoegen aan je bedrijfsmanager. Dit kan bijvoorbeeld een zakelijke creditcard zijn, die je bij je bank kunt aanvragen. Als je meerdere Facebook pagina’s hebt dan kun je per pagina een advertentieaccount aanmaken en verschillende creditcards gebruiken. Zo houdt je de geldstromen gescheiden.

Zonder het toevoegen van een betaalmethoden kun je geen advertenties opstarten.

Omnichannel adverteren op Facebook én Instagram

Misschien wist je het nog niet, maar Instagram is ook eigendom van Facebook. Na de overname heeft Facebook zo snel mogelijk het advertentie platform van Instagram geimplementeerd in Facebook Ads. Dit maakt het mogelijk om omnichannel te adverteren, oftwel op meerdere kanalen relevante advertenties tonen.

In de eerste afbeelding hierboven zie je daarom ook dat je een Instagram kanaal kunt koppelen. Deze kun je later kiezen bij het aanmaken van advertentiesets.

Bankrekeningen en creditcards

Als je Facebook Ads account in de groeifase zit dan kan het aardig hard gaan via je creditcard. Ik raad mijn klanten daarom altijd aan om een creditcard te nemen die aangesloten is op dezelfde rekening als waar de cashflow binnen komt van klanten.

Als je eenmaal goed renderende Facebook Ads campagnes opgezet hebt dan kun je verantwoord opschalen zonder dat je creditcard blokkeert vanwege een openstaand saldo. De omzet komt namelijk op dezelfde rekening binnen als waar de kosten vanaf gehaald worden.

Opdrachten van Les 2

  1. Ga naar Overzicht in Bedrijfsmanager
  2. Klik op Account maken
  3. Voer je bedrijfsnaam in
  4. Voer je zakelijke e-mailadres in
  5. Voeg betalingsmethoden toe aan je bedrijfsmanager. Zonder betalingsmethoden kun je geen advertenties starten.
  6. Plaats een reactie hieronder en laat weten of het gelukt is!

Opmerking: voer niet je persoonlijke e-mailadres in, want je wilt je persoonlijke en professionele accounts gescheiden houden.

  • Je wordt doorgestuurd naar je zojuist gemaakte Bedrijfsmanager. Vervolgens moet je je middelen zoals pagina’s, advertentieaccounts en personen toevoegen, zodat je eraan kunt werken.

Les 3: Facebook Pixel instellen

In de les 2 heb je gezien hoe je een Facebook Advertentieaccount aanmaakt. Je krijgt hiermee overzicht in de zakelijke Facebook activiteiten van je bedrijf. In les 3 van deze cursus gaan we de Facebook Pixel op je website instellen. De Pixel zorgt ervoor dat je in de complete Facebook Funnel Strategie kunt meten in welke fase je bezoekers zitten. Je gebruikt de pixel dus om resultaten en voortgang te meten.

Video van Les 3

Bekijk de video over de Facebook Pixel hier:

Theorie van Les 3

Facebook Pixel?! Wat is dat dan? Als je net start met adverteren op Facebook dan zullen er een aantal nieuwe termen om je oren vliegen. De Facebook Pixel is een stukje code dat je kunt plaatsen op je website. Deze code analyseert het gedrag van je bezoekers op je website. 

Met deze informatie kun je vervolgens gerichte advertenties tonen. Zo kun je bijvoorbeeld advertenties tonen aan mensen die je website bezocht hebben. Deze mensen zijn erg ‘warm’ en zijn makkelijk om aan te zetten tot een aankoop. 

In les 3 van de Facebook Marketing cursus ga je de Facebook Pixel installeren op je website. Het klinkt moeilijker dan het is. Je dient een stukje code op je website te plaatsen. Als je niet genoeg toegang hebt tot de website, kun je de pixelcode doorsturen naar je website bouwer.

Facebook Pixel in de Funnel Strategie

De Facebook Pixel is cruciaal in een succesvolle marketing campagne via Facebook. Hieronder een voorbeeld van een funnel strategie waarin een koude bezoeker wordt getransformeerd tot een enthousiaste fan. Er zijn 5 fases in de klantreis:

  1. Suspect
  2. Prospect
  3. Lead
  4. Klant
  5. Fan
FaseMateriaal in advertentiesPixel
1. SuspectWaardevolle video’s, opgenomen met bijvoorbeeld Screenflow of Camtasia.Gericht op een Opgeslagen of vergelijkbare doelgroep van bestaande traffic of klantenbestand. Meet iedereen die de video langer dan 30 seconden bekeken heeft.
2. ProspectEen waardevolle giveaway of ander laagdrempig aanbod.Gericht op een aangepaste doelgroep van mensen die je video’s 30+ seconden hebben bekeken. Toon je maximaal 30 dagen. Dit noemen ze ook wel een ‘leadmagnet’. Hier vul je ook je e-mail software met leads.
3. LeadDiepgaande informatie over je product, klantervaringen.Gericht op iedereen die je giveaway gezien heeft, of de bedankt pagina van je leadmagnet gezien heeft via een aangepaste doelgroep.
4. KlantGerelateerde producten en een affiliate programma.Gericht op iedereen die op de bedankt pagina van je webshop is geweest (of bijvoorbeeld de eerste module van je training).
5. FanLeuke beloningen en mogelijkheden voor je affiliatesGericht op iedereen die door je funnel is gegaan. Bijvoorbeeld mensen die de laatste module van je training hebben gezien. Maak een aangepaste doelgroep van mensen die de url van deze module hebben gezien.

Gedurende de klantreis heeft een bezoeker 3 tot 7 contact momenten nodig om klant te worden. Om te zorgen dat iedereen effectief door de klantreis gaat kun je gebruik maken van retargeting.

Retargeting / Remarketing via de Facebook Pixel

Retargeting is het benaderen van mensen die al eerder op je site zijn geweest maar niet de gewenste actie hebben ondernomen. Dit kan diverse redenen hebben:

  • slechte timing; de bezoeker was druk
  • geen budget; de bezoeker had op dat moment even te weinig budget
  • haast; door het snelle scrollen door Facebook was je aanbod niet duidelijk.

Iemand heeft bijvoorbeeld mijn landingspagina bekeken over het e-book maar heeft geen gratis kopie aangevraagd. De remarketing campagne die ik gemaakt heb is gericht op alle mensen die wél de landingspagina bekijken (prospect), maar niét de bedanktpagina bereiken (lead).

In Facebook Ads wordt dit ook wel een Aangepaste doelgroep genoemd. Les 5 gaat dieper in op deze materie. Zo kun je bijvoorbeeld mensen benaderen die wel www.jewebsite.nl/gratis-ebook gezien hebben maar niet www.jewebsite.nl/bedankt-voor-het-downloaden gezien hebben.

Relevante advertenties tonen met de Facebook Pixel

Mensen die de bedanktpagina van mijn e-book bereikt hebben noem ik dus ‘Leads’. Je kunt hier een aangepaste doelgroep van maken en deze vervolgens uitsluiten voor de campagne van de suspects (koud publiek) en prospects. Hierdoor toon je geen e-book aanbieding aan mensen die deze al hebben gedownload. Meer hierover in les 10.

Plugins om de Facebook Pixel te installeren

Veel website systemen hebben een plugin of extensie om de Facebook Pixel te installeren:

DrupalDownload
JoomlaDownload
MagentoDownload
WordPressDownload

Nadat je de pixel geïnstalleerd hebt kun je binnen enkele minuten in Facebook de pixel activiteiten zien en kleurt het lampje groen.

Opdrachten van Les 3

Ga nu aan de slag met de opdrachten bij les 3.

  1. maak een Facebook Pixel aan op https://business.facebook.com/events_manager
  2. voeg de pixelcode toe aan je website. Dit kan vaak via een plugin of extensie als je gebruik maakt van het websitesysteem WordPress, Drupal of Joomla. Vraag anders je websitebouwer.
  3. de Facebook Pixel heeft een aantal dagen nodig om gevoed te worden. Dit hangt er van af of je al veel bezoekers hebt op je website. Facebook gaat nu gebruikers van het Facebook platform vergelijken met de bezoekers van je website om zo een profiel op te stellen.

Les 4: Facebook doelgroepstatistieken

De eerste stap in mijn Facebook Funnel Strategie is de Suspect fase. Het is de bovenkant van de trechter. In deze fase bepaal je wie jouw doelgroep is.

Met Facebook Ads is het mogelijk om je advertenties te richten op mensen die bepaalde interesses hebben. Hierdoor zijn de bezoekers veel ‘warmer’ en vergroot de kans dat ze een aanvraag of aankoop doen.

Video van Les 4

In deze video laat ik je zien hoe je jouw ideale doelgroep kunt vormen.

Theorie van Les 4

Hoe gerichter de advertentie, hoe hoger de kwaliteit van bezoekers naar je website of app is. In Facebook zijn er 3 type doelgroepen:

  1. opgeslagen doelgroepen (suspects)
  2. aangepaste doelgroepen (prospects, leads, klanten, fans)
  3. vergelijkbare doelgroepen (suspects en prospects)

Opgeslagen doelgroepen (suspects)

Als je naar https://business.facebook.com/ads/audience-insights gaat dan vind je het scherm dat je in de video hierboven ziet. Als eerst wordt gevraagd in een popup of je ‘iedereen op Facebook’ of ‘mensen die verbonden zijn met je pagina’ wilt bereiken. Kies voor de eerste optie. Je ziet aan de linkerzijde diverse filters, waaronder:

  • gebied
  • geslacht
  • leeftijd
  • interesses
  • pagina’s
  • relatiestatus

Afhankelijk van je product en gewenste klanten, kun je hier een doelgroep samenstellen. Ik noem deze groep altijd ‘Suspects’, mensen die je nog niet kent maar die wel in je doelgroep passen. Deze mensen staan vooraan in de klantreis. Het is ‘koud’ publiek.

Engagement advertenties

Ik maak voor de Suspect doelgroep altijd Engagement advertenties waarin ik kennis deel in de vorm van video’s bijvoorbeeld. In deze fase laat je zien wie je bent, waar je goed in bent en kweek je loyaliteit. Je kunt deze mensen later retargeten met een laag aanbod zoals een e-book.

Ik maak altijd doelgroepen die zo specifiek mogelijk zijn. Als je een bruidsmode winkel in Friesland hebt dan zoek ik bijvoorbeeld naar vrouwen uit Friesland tussen de 24-55 jaar die interesse hebben in bepaalde vrouwenmagazines en die nog niet verbonden zijn aan mijn pagina met relatiestatus verloofd. Deze omschrijving noem je ook wel een persona.

Deze vrouwen heb je als bruidswinkel nodig!

Bovenaan het scherm kun je op ‘Opslaan’ klikken. Ik gebruik deze naamgeving: 1. Suspects | NL-FR | 24-55 | Vrouw | Vrouwenmagazines | Verloofd. Dus de filters die je gebruikt van boven naar onder plaats je van links naar rechts in je naamgeving. Deze doelgroep kun je later bij het aanmaken van een advertentie gebruiken.

Het is dus van belang dat je duikt in de doelgroep en dat je een persona maakt van deze persoon.

Aangepaste doelgroepen (prospects, leads, klanten en fans)

Met aangepaste doelgroepen kun je groepen mensen benaderen die bepaalde acties hebben ondernomen. Het zijn mensen die al bekend zijn met je bedrijf en aanbod. Ik noem deze groep ‘Prospects’. Een prospect kan je website bezocht hebben, je video x seconden bekeken hebben, etc.

Daarnaast heb je mensen die al een aanvraag gedaan hebben, maar nog geen klant zijn. Ik noem deze doelgroep ‘Leads’. Mensen die je aanbod aangeschaft hebben noem ik ‘Klant’ :). Je kunt verder gaan door tevreden klanten te meten, die noem ik ‘Fans’.

De Facebook Funnel Strategie in kaart brengen

Zoals je ziet zijn er verschillende fases in de klantreis. Met name bij een duur aanbod is het belangrijk om alle fases te doorlopen en je marketing per fase af te stemmen. De Facebook Pixel meet deze fases van je bezoekers:

  • Prospects: bezoekers van je website, bezoekers van je verkooppagina, mensen die je introductievideo bekijken op Facebook, mensen die gereageerd hebben op je introductiebericht
  • Leads: mensen die een aanvraag hebben gedaan, mensen die een (pas)afspraak gemaakt hebben of een e-book gedownload hebben, etc. Deze mensen zijn warm! Zorg dat ze niet afkoelen. Koppel bijvoorbeeld je formulier aan een CRM pakket zoals ActiveCampaign en volg je leads op met een aantal interessante e-mails over je aanbod.
  • Klanten: mensen die de bedanktpagina van je webshop bereikt hebben. Mensen die ‘Facebook Pixel events’ hebben (gevorderd).

Een voorbeeld van een Facebook Funnel Strategie

Stel je hebt een high-end trainingsprogramma waarin je leren leert beleggen. Een voorbeeld van een funnel zou als volgt kunnen zijn:

  1. Suspect: Mannen, 18-55 jaar, geïnteresseerd in traden, beleggen, etc. Je toont waardevolle video’s in een betrokkenheid / engagement campagne. In dit type campagne kun je bestaande berichten van je tijdlijn gebruiken als advertentie. Je krijgt daardoor tegelijk likes op je berichten en vult de Facebook Pixel met waardevolle data.
  2. Prospect: Iedereen die langer dan 30 seconden je video’s bekeken heeft en al je website bezoekers. Deze toon je een laagdrempelig aanbod zoals een e-book, kennismakingssessie.
  3. Lead: De prospect is erg geïnteresseerd en heeft je e-book ‘Binnen 10 dagen je eerste belegging’ gedownload. Hij is een lead geworden! De lead vind jou interessant, waardeert wat je doet en er is loyaliteit om een samenwerking te starten. Je toont advertenties van klantervaringen over je product, meer diepte informatie over je producten, stuurt een kortingscode.
  4. Klant: Yes, de lead heeft je product ‘Beleggen voor professionals’ aangeschaft en is klant geworden! Je Facebook Funnel Strategie werkt! Je maakt een advertentie met diverse verwante producten die passen bij het aanschafte product, om de gemiddelde klantbesteding te verhogen. Na bijvoorbeeld 30 dagen toon je advertenties van een affiliate programma speciaal voor klanten. Je meet bijvoorbeeld alle meten die de laatste module van je training gezien hebben.
  5. Fan: Toon advertenties van leuke acties die je hebt voor affiliates die bepaalde verkoopdoelen behalen. Ik heb klanten die bijvoorbeeld een Playstation weggeven aan professionele affiliates.

De kunst is om goed te kunnen meten wanneer de bezoeker van de ene fase naar de volgende fase in de klantreis gaat. Ik werk hierbij altijd met converters.

Converters in je klantreis

Een converter zorgt dat je van de ene fase naar de andere fase gaat. Dit kan een landingspagina, een inschrijving of een bedanktpagina zijn. In de suspect en prospect fase mag er overlap zijn. Je prospects mogen nog steeds je waardevolle video’s blijven zien. Een lijst van converters o.b.v. bovenstaand voorbeeld:

  1. De converter Suspect – Prospect is bijvoorbeeld ‘kijk 30 seconden naar één of meer van mijn tijdlijn video’s’. Je gebruikt de video’s van je Facebook pagina als materiaal.
  2. De converter Prospect – Lead is wanneer iemand de bedanktpagina van je e-book download bereikt. Maak een aparte pagina aan in je website die niet indexeerbaar is door Google (No follow, no index) en maak een aangepaste doelgroep van mensen die deze pagina bereikt hebben.
  3. De converter Lead – Klant is wanneer iemand een aankoop doet. Probeer altijd de aanbetaling of het volledige bedrag af te laten rekenen via een formulier of webshop. Op deze manier kun je tracken wie uit je doelgroep klant is geworden, zodra ze de bedanktpagina van je webshop bereikt hebben. Deze klantengroep kun je uitzonderen in je eerdere campagnes.
  4. De converter Klant – Fan kan zijn dat iemand de laatste module van je training heeft gezien. De Facebook Pixel meet dat.

Deze doelgroepen kun je hier aanmaken: https://business.facebook.com/asset-library/audience. Je kunt bijvoorbeeld een doelgroep maken van alle leads door een doelgroep te maken van mensen die naar www.jewebsite.nl/bedankt/e-book gegaan zijn.

Vergelijkbare doelgroepen

Hoe zou het zijn als je mensen kunt bereiken die lijken op je klanten? Je kunt mensen bereiken van hetzelfde geslacht, dezelfde leeftijd, dezelfde interesses… Dit zijn je beste bezoekers. Je kunt een vergelijkbare doelgroep maken van een aangepaste doelgroep. Zo kun je bijvoorbeeld een doelgroep maken die lijkt op je klanten. Kies bij Bron de naam van de aangepaste doelgroep en bij locatie Nederland.

Facebook gaat dan zoeken naar mensen die vergelijkbare interesses hebben en toont ze je aanbod.

Opdrachten van Les 4

Maak nu de opdrachten die horen bij les 4:

  1. breng een profiel in kaart van je ideale doelgroep
  2. breng de klantenreis in kaart van je bezoekers. Op welke pagina komt je prospect, op welke pagina komt je lead, op welke pagina van je website komt je klant?
  3. maak 3 zelfgekozen doelgroepen aan (je kunt later testen welke beter werkt)

In Les 5 ga ik dieper in op de aangepaste doelgroepen. In Les 6 ga ik verder in op Vergelijkbare doelgroepen.

Les 5: Aangepaste doelgroepen

In de Facebook Funnel Strategie gaat alles om het tonen van de juiste boodschap op het juiste moment. Het is dus belangrijk dat je een boodschap toont die past bij de fase in de klantreis / funnel. Het is bijvoorbeeld raar om e-book downloaders opnieuw een e-book aanbod te tonen.

Met de Facebook Pixel kun je bezoekers plaatsen in verschillende bakjes. Dit doe je door gebruik te maken van aangepaste doelgroepen. Door je advertentie te richten op de juiste doelgroep binnen de klantreis zal de campagne meer effect hebben en zelfs voordeliger worden.

Video van Les 5

Theorie van Les 5

Met Aangepaste doelgroepen kun je groepen mensen benaderen die bepaalde acties hebben ondernomen. Het zijn mensen die al bekend zijn met je bedrijf en aanbod. Ik noem deze groep ‘Prospects’. Een prospect kan je website bezocht hebben, je video bekeken hebben, etc.

Daarnaast heb je mensen die al een aanvraag gedaan hebben, maar nog geen klant zijn. Ik noem deze doelgroep ‘Leads’. Mensen die je aanbod aangeschaft hebben noem ik ‘Klant’ :). Je kunt verder gaan door tevreden klanten te meten, die noem ik ‘Fans’.

De klantenreis in kaart brengen

Zoals je ziet zijn er verschillende fases in de klantenreis. Met name bij een duur aanbod is het belangrijk om alle fases te doorlopen en je marketing per fase af te stemmen. De Facebook Pixel meet deze fases van je bezoekers:

  • Suspects: mensen die nog nooit in je campagne zijn gekomen, je favoriete klant.
  • Prospects: bezoekers van je website, bezoekers van je verkooppagina, mensen die je introductievideo bekijken op Facebook, mensen die gereageerd hebben op je introductiebericht
  • Leads: mensen die een aanvraag hebben gedaan, mensen die een (pas)afspraak gemaakt hebben. Deze mensen zijn warm! Zorg dat ze niet afkoelen. Koppel bijvoorbeeld je formulier aan een CRM pakket zoals ActiveCampaign en volg je leads op met een aantal interessante e-mails over je aanbod.
  • Klanten: mensen die de bedanktpagina van je webshop bereikt hebben. Mensen die ‘Facebook Pixel events’ hebben (gevorderd).
  • Fans: mensen die al langer dan x tijd klant

Om deze fases op je website in te richten maak ik gebruik van ‘Converters’.

Converters op je website

Een Converter (zelf bedachte term) is een methode waarmee je de bezoeker van de ene fase naar de volgende fase in de klantenreis brengt. Van suspect naar prospect naar lead naar klant naar fan. Ik doe dit altijd met een formulier of webshop omgeving. Ik zorg dat de bezoeker na het invullen van het formulier op een losse bedankt pagina komt. Deze bedankt pagina kun je koppelen aan een aangepaste doelgroep. Zorg dat deze bedankt pagina niet in Google wordt geïndexeerd met een zogenaamd ‘no-follow’ instelling. Anders krijg je scheve resultaten.

Een andere manier van converten is bijvoorbeeld dat je een aangepaste doelgroep maakt van mensen die je video’s X seconden bekeken hebben. Deze mensen zijn bekend geworden met je bedrijf en daardoor converteren ze van een Suspect (onbekende) naar een Prospect (bekende).

Voordat je überhaupt begint met adverteren is het daarom belangrijk om de doelgroepen vooraf aan te maken in de Facebook Ad manager.

Doelgroepen aanmaken in Facebook

Deze doelgroepen kun je hier aanmaken: https://business.facebook.com/asset-library/audience.

Met aangepaste doelgroepen kun je niet verder terug dan 180 dagen. Bij campagnes gericht op prospects gebruik ik altijd 7 tot 14 dagen omdat je advertenties dan frustrerend worden voor kijkers.

Qua naamgeving doe ik altijd: 2. Prospects | Facebook Marketing Cursus | 7 dagen waarbij je Facebook Marketing Cursus vervangt met de naam van je eigen product. Je vult als url dan de verkooppagina van dit product in.

Opdrachten van Les 5

Maak nu de opdrachten die horen bij les 5:

  1. maak aangepaste doelgroepen aan van je prospects. Dit kan van website bezoekers zijn of van mensen die bijvoorbeeld je video’s bekeken hebben of van je website bezoekers van de laatste 180 dagen.
  2. maak een aangepaste doelgroep van je leads. Dit zijn alle mensen die de url van de bedankt pagina van je giveaway gezien hebben.
  3. maak een aangepaste doelgroep van je klanten. Dit zijn alle mensen die de bedankt pagina van je sales pagina bekeken hebben. Ik raad je daarom aan om van ieder product een aparte sales- en bedankt pagina te maken om zo overzicht te houden. Het kunt ook de pagina van de eerste module van je online training zijn. Die kunnen namelijk alleen klanten zien.
  4. maak een aangepaste doelgroep van je Fans. Iedereen die bijvoorbeeld langer dan X dagen in je funnel zit. Voor Pro leden: In Active Campaign kun je in een automation een stap maken waarbij je iemand in een custom audience zet wanneer ie de stap passeert.

Les 6: Vergelijkbare doelgroepen / Lookalike audiences

In de eerste fase van de Facebook Funnel Strategie heb ik het met je gehad over de Suspects. De suspects zijn onbekende mensen die passen in je doelgroep. Het zijn mensen met wie je graag in contact komt.

Het liefst wil je dat deze mensen zo relevant mogelijk zijn, dat ze zo goed mogelijk op je doelgroep aansluiten. Hiermee voorkom je dat je boodschap terecht komt bij ongeïnteresseerde mensen en dat je marketing budget verspilt.

In Facebook Ads kun je een doelgroep maken die lijkt op een andere doelgroep, zoals je website bezoekers, je leads en je klanten. Zo’n doelgroep wordt een Vergelijkbare doelgroep genoemd.

Door je advertentie te richten op de vergelijkbare doelgroepen als je klanten zal de campagne meer vergelijkbare mensen aantrekken die beter passen bij je doelgroep. En hoe effectiever je campagne, hoe lager de kosten worden.

Video van Les 6

Theorie van Les 6

Hoe zou het zijn als je mensen kunt bereiken die lijken op je klanten? Je kunt mensen bereiken van hetzelfde geslacht, dezelfde leeftijd, dezelfde interesses… Dit zijn je beste bezoekers. Je kunt een vergelijkbare doelgroep maken van een aangepaste doelgroep. Zo kun je bijvoorbeeld een doelgroep maken die lijkt op je leads. Kies bij Bron de naam van de aangepaste doelgroep en bij locatie Nederland.

Als je het linkje ‘Geavanceerde opties weergeven’ opent dan zullen er 3 nieuwe vergelijkbare doelgroep aangemaakt worden als je op ‘Doelgroep maken’ klikt. Deze doelgroepen kun je vervolgens kiezen bij het aanmaken van een campagne. Vergeet niet om je doelgroep ‘Klanten’ uit te zonderen. Bestaande klanten hoeven je aanbod niet opnieuw te ontvangen.

Veelgestelde vragen bij vergelijkbare doelgroepen

Bij het maken van vergelijkbare doelgroepen komen deze vragen vaak naar voren:

  • Ik heb duizenden producten in mijn webshop, mijn klanten komen bij iedere bestelling op dezelfde bedankt pagina. Hoe meet ik nu goed de conversies?
    In les 14 leer ik je hoe je de catalogus van je webshop kunt koppelen en hoe je per product de conversie kunt meten.
  • Ik heb maar 1-10 producten? Hoe werkt het dan?
    Ik raad je aan om van ieder product een eigen bedankt pagina te maken en dan van iedere pagina een aparte vergelijkbare en aangepaste doelgroep te maken.
  • Ik heb nog weinig klanten van product x? Hoe kan ik dan een vergelijkbare doelgroep hiervan maken?
    Voor een vergelijkbare doelgroep heb je eigenlijk een publiek nodig van minimaal 1000 mensen. Heb je weinig klanten dan kun je een vergelijkbare doelgroep maken van bijvoorbeeld je aangepaste doelgroep van website bezoekers van de laatste 180 dagen.

Opdrachten van Les 6

Maak nu de opdrachten van les 6:

  1. maak een vergelijkbare doelgroep aan van de aangepaste doelgroep ‘website bezoekers van de afgelopen 180 dagen’.
  2. maak een vergelijkbare doelgroep aan van de aangepaste doelgroep ‘leads’
  3. maak een vergelijkbare doelgroep aan van de aangepaste doelgroep ‘klanten’

Gebruik deze vergelijkbare doelgroepen in de suspect ad sets van je campagne. De structuur wordt dan:

Campagne > Suspect vergelijkbare ad set > Advertentie variaties.

Les 7: Campagnes, advertentiesets en advertenties

In deze les gaan we beginnen met het opzetten van advertenties. We gaan advertenties maken en bezoekers naar je website, webshop of app halen. In deze les ga je bereik voor je bedrijf genereren. In les 7 ontdek de je structuur van het Facebook Ads systeem.

Het advertentie systeem van Facebook bestaat uit Campagnes, Ad sets en Advertenties. Bij het kiezen van de campagne is het belangrijk om te bepalen wat je wilt. Kies je voor betrokkenheid waarbij de interactie veelal op Facebook blijft of voor verkeer en conversies waarbij de interactie meestal op je website gebeurd?

Video van Les 7

Theorie van Les 7

Nu het tijd is om advertenties aan te maken wil ik nog even deze checklist met je doornemen:

  1. je Facebook pagina is aangemaakt
  2. je advertentieaccount is aangemaakt
  3. je betaalmethode is gekoppeld (iedere maand krijg je een factuur van Facebook)
  4. je Facebook Pixel is geinstalleerd op je website
  5. je zelfgekozen doelgroepen zijn ingesteld
  6. je aangepaste doelgroepen zijn ingesteld
  7. je vergelijkbare doelgroepen zijn ingesteld

Je kunt nu aan de slag om advertenties te maken!

De structuur van Facebook Ads

Facebook Ads zijn gebouwd uit 3 onderdelen in een hierarchie:

  1. Campagnes; hier bepaal je het doel van je advertenties
  2. Advertentiesets; hier bepaal je de doelgroepen
  3. Advertenties; hier kun je testen met verschillende teksten, afbeeldingen, headlines

Campagne starten op Facebook (doel bepalen)

Op https://business.facebook.com/adsmanager/manage/campaigns kun je via de groene knop een nieuwe campagne starten. Afhankelijk wat je marketingdoelstelling is kun je hier een keuze maken. Ik kies meestal voor Betrokkenheid, Verkeer of Conversies, afhankelijk van de fase in de Klantreis / Funnel:

  1. Suspect > Betrokkenheid; je wilt een doelgroep opbouwen die betrokkenheid heeft met je merk door bijvoorbeeld een video advertentie te bekijken, te reageren.
  2. Prospect > Conversies; je biedt een giveaway, demo of iets anders laagdrempeligs aan en bepaalt het succes aan de hand van het aantal conversies / downloads / aanvragen.
  3. Leads > Conversies of Verkopen uit catalogus. Je toont klantervaringen, product informatie en andere overtuigende elementen met als doel om de lead een klant te maken. Heb je enkele producten dan kies je voor conversies, heb je 10+ producten dan kies je voor Verkopen uit catalogus.
  4. Klanten > Verkopen uit catalogus. Je wilt de Lifetime value en Average order value verhogen door upsells uit je catalogus te laten zien.
  5. Fans > Conversies. Je wilt dat je klanten bijvoorbeeld een formulier invullen waarin ze een aanvraag doen om affiliate van je bedrijf te worden.

Hieronder zie je een voorbeeld van het keuzescherm:

Advertentie sets (doelgroep)

In deze stap ga je gebruik maken van de vergelijkbare en aangepaste doelgroepen die je gemaakt hebt. Binnen een campagne maak ik altijd van alle 5 stappen een advertentieset (suspects, prospects, leads, klanten en fans). Om te starten kun je alleen de suspects doen om te kijken of je uit koude bezoekers klanten kunt krijgen. Ik raad je ook snel aan om met prospects te starten omdat deze vaker kopen. Zo voedt de suspects set de prospects set.

DoelgroepCampagnedoelAdvertentieset
1. SuspectBetrokkenheidVergelijkbare doelgroep of Opgeslagen doelgroep
2. ProspectConversiesAangepaste doelgroep van betrokken suspects
3. LeadConversiesAangepaste doelgroep van prospects
Verkopen uit catalogusAangepaste doelgroep van prospects
4. KlantVerkopen uit catalogusAangepaste doelgroep van leads
5. FanConversiesAangepaste doelgroep van klanten

Kies een opgeslagen doelgroep of een aangepaste doelgroep. De gegevens worden automatisch uit die doelgroep gehaald die je gemaakt hebt.

De Suspects vind je bij ‘Een opgeslagen doelgroep gebruiken’.

De Prospects, Leads, Klanten, Fans en Vergelijkbare doelgroepen vind je bij ‘Aangepaste doelgroepen’.

Neem de bovenstaande instellingen over voor de plaatsing.

Hoeveel budget moet ik kiezen?

Ik zeg altijd tegen mijn klanten; hoeveel wil je eigenlijk verdienen? En hoe snel wil je dit verdienen? Stel dat het antwoord € 100.000,- excl. btw binnen 1 jaar is dan raad ik aan om 10% hiervan te investeren in ads. Je jaar budget is dan € 10.000,- en je maandbudget zo’n € 833,- en je dagbudget zo’n € 28,-. Het is een kwestie van rekenen. Gaandeweg de reis kom je er snel achter of je met dit marketing budget voldoende bestellingen scoort om je doel te halen.

Die € 10.000,- is het budget voor al je advertentiesets. Als je dagbudget € 30,- kun je dus het beste 1/3 reserveren voor de suspects, 1/3 voor de prospects en 1/3 voor de leads dus 10-10-10 euro dagbudget.

Onderaan de screenshot zie je de optie ‘Een limiet voor bieden instellen’. Hier kun je de kosten per klik limiteren zodat de prijs niet door het dak gaat. Deze kun je starten met 0,30 en na een aantal dagen verhogen of verlagen stapsgewijs per 0,10 euro totdat je merkt je te veel of te weinig betaalt.

Facebook werkt als een veiling, waarbij je biedt tegen andere adverteerders die targeten op dezelfde doelgroep. Hoe hoger je bod, hoe vaker en beter je getoond wordt.

Advertenties

Binnen een advertentieset kun je testen met variaties van je advertenties om te ontdekken welke beter werkt. Welke advertentie heeft meer klikken, een betere Click Through Rate en zorgt voor meer aanvragen?

Je kunt variëren in tekst, afbeeldingen, headlines, type advertentie, knop… Om te starten raad ik je aan om 5 varianten te maken, een aantal dagen te testen en de slecht presenterende te vervangen met nieuwe (die licht afwijken van de best presenterende). Er zijn richtlijnen voor goede advertenties, maar het verschilt heel erg per branche, doelgroep en product. Deze richtlijnen worden in Les 8 besproken.

Kies een goede naam voor de advertentie, zoals Text 1 | Image 1 | Headline 1. Kies daarna de juiste Facebook pagina en het Instagram account.

Kies de Indeling van de advertentie. Mijn voorkeur heeft een afbeelding of een video. De andere vormen hebben veel klikmogelijkheden die niet direct naar je website gaan, waardoor je veel meer klikken betaald.

Upload 5 varianten van afbeeldingen en varieer in de teksten. Door te ‘split-testen’ ontdek je welke beter werken.

Maak een interessante tekst waarin je alle nodige informatie geeft die aanzetten tot actie:

  • omschrijving product
  • prijs
  • verzendkosten
  • levertijd
  • website-url
  • kop

Ik probeer altijd alle nodige informatie in de advertentie te tonen, zodat je bezoekers niet voor verrassingen komen te staan. Je klantreis moet een logische en voorspelbare flow zijn.

Rechts zie je direct een preview van je advertentie.

De URL parameters zijn voor gevorderde gebruikers. Hiermee kun je de marketing attributie bepalen. Hierover meer in les 16.

De conversietracking staat ingevuld met de Facebook Pixel die je aangemaakt hebt.

Publiceer de advertenties. Het is nu wachten op goedkeuring van Facebook. Het kan zijn dat je advertentie teveel tekst bevat. Je zult zo min mogelijk tekst moeten gebruiken om goedkeuring te krijgen. Laat de campagne een aantal dagen lopen en bekijk wat de resultaten zijn.

Opdrachten van Les 7

Doe nu de opdrachten bij Les 7:

  1. Maak een Betrokkenheid campagne voor je suspects met daarin een vijftal waardevolle artikelen van je bedrijfspagina.
  2. Maak een Conversie campagne aan voor iedereen die je Betrokkenheid campagne bekeken heeft met laagdrempelig aanbod, zoals een e-book, demo, give-away… De prospects.
  3. Maak een Conversie campagne aan voor iedereen die je giveaway gedownload heeft. Je leads.
  4. Start binnen iedere campagne met 1 advertentieset, 1 doelgroep
  5. Maak binnen deze advertentieset een set van 5 advertentie varianten. Het budget van de advertentieset wordt verdeeld en uiteindelijk toegekend aan de best presterende advertentie.
  6. Aanvullend: Maak een Verkopen uit catalogus campagne aan voor je klanten om de klantwaarde te verhogen.
  7. Aanvullend: Maak een conversie campagne aan om van je fans affiliate partners te maken.

Les 8: Richtlijnen goede advertenties

Gefeliciteerd! Je hebt je eerste Facebook campagne draaien!

Het is nu tijd om te advertenties te optimaliseren. Er is geen recept voor een snel-rijk-worden-advertentie. Toch zijn er een aantal richtlijnen waar advertenties aan dienen te voldoen:

Theorie van Les 8

Algemeen

  • vertel in de tekst ALLE informatie die nodig is tot een verkoop. Hiermee voorkom je dat bezoekers verrast zijn door bijvoorbeeld de prijs van je product. Voorkom loze klikken op je advertentie, krijg alleen serieuze bezoekers.
  • gebruik de ‘Meer informatie’ knop. Onderzoek wijst uit dat deze knop een vrijblijvende indruk geeft waardoor bezoekers niet terugdeinzen omdat ze denken dat het direct een aankoop is.
  • gebruik opvallende kleuren. Als iemand snel scrollt door de Facebook tijdlijn dan valt je advertentie direct op.
  • gebruik een pakkende headline. Powerwoorden zoals gratis, op=op, aanbieding, actie, etc. werken goed.
  • gebruik informatie die past bij de fase in de klantreis. Je hoeft je bijvoorbeeld niet voor te stellen aan een lead, die persoon kent je al.

Afbeelding advertentie

  • Aanbevolen afbeeldingsgrootte: 1.200 x 628 pixels
  • Afbeeldingsverhouding: 1,91:1
  • Gebruik om het aantal advertentieweergaven te maximaliseren, een afbeelding met weinig of geen tekst op de voorgrond.

Carrousel

  • Aanbevolen afbeeldingsformaat: 1080 × 1080 pixels
  • Aanbevolen afbeeldingsverhouding: 1:1
  • Gebruik om het aantal advertentieweergaven te maximaliseren, een afbeelding met weinig of geen tekst op de voorgrond.

Video

Videoaanbevelingen

  • Aanbevolen lengte: Tot maximaal 15 seconden
  • Aanbevolen beeldverhouding: Verticaal (4:5)

Videospecificaties

  • Aanbevolen indeling: .mp4, .mov of .gif

Vereiste lengtes per plaatsing:

  • Facebook: maximaal 240 minuten
  • Instagram Stories: Maximaal 15 seconden
  • Resolutie: Minimale breedte van 600 pixels
  • Bestandsgrootte: Tot maximaal 4 GB

Opdrachten van Les 8

Bij Les 8 horen de volgende opdrachten:

  1. Maak 5 variaties van advertenties in de campagne van de Suspects
  2. Maak 5 variaties van advertenties in de campagne van de Prospects
  3. Maak 5 variaties van advertenties in de campagne van de Leads
  4. Maak 5 variaties van advertenties in de campagne van de Klanten
  5. Maak 5 variaties van advertenties in de campagne van de Fans

Les 9: Conversies meten

Conversie?! In de vorige lessen heb ik je kennis laten maken met het woord Converter. Een Converter is een methode om een bezoeker van de ene fase naar de volgende fase in de funnel te laten gaan. Wanneer iemand door een Converter gaat dan vind er een conversie plaats. Het aantal conversies bepaald het succes van je campagne.

Conversies zijn er in verschillende typen:

DoelgroepTypeConverter
SuspectViewIemand bekijkt een video en wordt van suspect een prospect
ProspectViewIemand bezoekt je giveaway pagina, maar schrijft zich niet in
LeadView / Opt-inIemand bezoekt je giveaway pagina, schrijft zich in en bekijkt je bedankt pagina
KlantView / AankoopIemand koopt je product, gaat door de checkout en bezoekt de bedankt pagina van je webshop.
FanView / InschrijvingIemand bekijkt de inschrijf pagina voor affiliate, meldt zich aan en komt op de bedankt pagina van je inschrijfformulier.

Video van Les 9

Theorie van Les 9

In Les 3 heb je de Facebook Pixel geïnstalleerd. Deze pixel meet al het verkeer van bezoekers op je website. Op deze manier kun je dus meten wanneer iemand naar de volgende fase in de klantreis gaat. Deze informatie is super belangrijk. Het aantal keren dat iemand door een Converter gaat bepaald het conversiepercentage en het succes van je verkooppagina. Op deze manier kun je berekenen of je campagnes rendabel zijn en je kunt opschalen.

Aangepaste conversies van Facebook

Een conversie vind plaats als iemand een bepaalde doel bereikt. Dit is meestal een pagina weergave, zoals een bedankt pagina. Wat je wil weten is dus hoe vaak deze bedankt pagina bereikt wordt met je campagne. Dit doe je in Facebook met ‘Aangepaste conversies’. Op deze pagina https://business.facebook.com/events_manager/custom-conversion kun je een aangepaste conversie maken.

Je vult hierbij de url van de bedankt pagina van de betreffende fase van de klantreis in. Nu je de aangepaste conversies hebt dien je de kolommen van je advertentiemanager aan te passen.

Kolommen aanpassen

In de advertentiemanager van Facebook wil je het liefst in 1 oogopslag kunnen zien hoe vaak je bezoekers zijn geconverteerd in de klantenreis.

Kies rechtsboven de tabel van je advertentiemaneger Kolommen > Kolommen aanpassen…

Zoek op de naam van de aanpaste conversie. Vink deze aan. De aangepaste conversie verschijnt onderaan het lijstje rechts. Sleep deze naar boven, dit is de volgorde van de kolommen.

Vink ‘Opslaan als voorinstelling’ aan en klik op toepassen. De kolom van de conversie is toegevoegd. De voorinstelling staat nu tevens in het lijstje van de Kolommen in de eerste stap.

Opdrachten van Les 9

Bij Les 9 horen de volgende opdrachten:

  1. maak een aangepaste conversie van je leads.
  2. maak een aangepaste conversie van je klanten.
  3. maak een aangepaste conversie van je fans.
  4. voeg extra kolommen toe voor je advertentiemanager, sla deze op als voorinstelling (zie laatste screenshot).

Les 10: Budgetten maximaliseren

Door zelf je budget te bepalen weet je precies wat je maximaal kwijt bent aan een conversie via je campagne.

Video van les 10

Handmatig bieden bij het maken van een advertentie.

Theorie van Les 10

Adverteren op Facebook brengt de nodige investeringen met zich mee. Stel je verkoopt een product van € 500,- excl. btw en je inkoop is € 150,- excl. btw dan is je brutowinst € 350,- excl. btw.

Laten we vaststellen dat 1 verkoop niet meer dan 15% van de brutowinst mag kosten. 350 / 100 x 15 = € 52,50. Dit is je CPS (Cost Per Sale).

Deze € 52,50 kun instellen in een Advertentieset als maximaal gemiddeld budget per conversie. Het kan zijn dat het meerdere conversie momenten kost om van een bezoeker een klant te maken. Je dient dit bedrag dan evenredig te verdelen over de stappen. Een evenredige verdeling wordt ook wel Lineaire Marketing Attributie genoemd. Heb je 3 stappen en daarom 3 campagnes dan heb je dus € 17,50 budget per conversie per stap. Bij mid-end prijzen van € 100,- tot € 500,- kan dit prima.

Zodra je merkt dat de campagne enkele weken verkopen realiseert binnen de gestelde CPS dan kun je het dagbudget van de Advertentieset verhogen. Blijft de CPS binnen de € 52,50 en wil je iedere dag een verkoop, dan kun je het dagbudget opschalen naar € 52,50.

Je geeft op dat moment zo’n € 1.600,- per maand uit, wat een hoop geld is. Bij dagelijks 1 verkoop komt er echter ook 30 dagen x € 500,- = € 15.000,- excl. btw omzet uit. Dit maakt het verantwoord om te investeren in Facebook Ads.

Het bijkomend voordeel is dat je bedrijf veel zichtbaar is en dat je veel naamsbekendheid krijgt (de onzichtbare en onmeetbare waarde). Mensen raken bekend en vertrouwd met je bedrijf. Je kunt je webshop ook koppelen aan een CRM pakket zodat klanten op een mailinglijst komen.

In een mailing kun je bijvoorbeeld upsellen naar een duurder product, een verwant product of een totaal ander product aanbieden. Het kan zo zijn dat de Customer Lifetime Value (CLV) geen € 500,- is maar bijvoorbeeld € 1000,- over een periode van 1 jaar. De investering van € 1.600,- per maand levert dan maandelijks misschien wel € 20.000,- op.

Opdrachten van Les 10

Bij deze les horen de volgende opdrachten:

  1. Bereken de brutowinst van de producten die promoot via Facebook Ads
  2. Bereken de maximale CPS voor de campagnes van deze producten
  3. Bepaal het aantal stappen van de klantreis (2 tot 4).
  4. Deel de maximale CPS door het aantal stappen en stel dit in voor de Advertentiesets.

Heb je vragen over de video, theorie of opdrachten? Start een nieuw topic in het forum of haak in op een bestaande topic.

Je hebt nu geleerd hoe je kunt adverteren met advertenties op Facebook. Wellicht heb je al een eerste sale gemaakt. We gaan nu aan de slag om m.b.v. advertenties ook zichtbaar te worden en omzet te maken via Google Ads.