Accountmanager

Deze pagina is speciaal ingericht voor jou als Accountmanager. Je doel is om relaties te onderhouden met leads en klanten. Tevens draag je bij aan een gezonde winstgevendheid van het bedrijf.

We maken bij Menno Bouma gebruik van de Customer Relationship Manager ActiveCampaign. In dit systeem worden dagelijks nieuwe leads aangebracht. Via een zogenaamde ‘Relationship Funnel’ wordt een band opgebouwd via diverse e-mails. Hierbij kun je denken aan een kennismaking en waardevolle informatie die aansluit bij de producten.

ActiveCampaign

ActiveCampaign is het CRM waarin relaties met leads, klanten en fans worden onderhouden. In het systeem is van iedere tool en training een eigen mailing lijst opgebouwd.

Aan de lijsten zijn diverse automatiseringen gekoppeld waarmee automatisch de ‘koude’ lead wordt ‘opgewarmd’ om klant te worden.

Wanneer een lead voldoet aan de criteria van ‘hot-lead’ wordt deze opgenomen in het Deals overzicht en kan door jou als Accountmanager contact worden opgenomen.

Relationship Funnel

De automatiseringen in het ActiveCampaign zijn opgezet als een ‘Relationship Funnel’. De kans is relatief klein dat een koude lead direct klant wordt. Er dient eerst aan de zakelijke relatie met de lead gewerkt te worden.

Zo bestaat de Relationship Funnel van de Facebook School uit meer dan 50 waardevolle e-mails. Zodra de klant het product koopt wordt de persoon uit de Leads automatisering verwijderd en geplaatst in de Klant automatisering.

Het doel hiervan is dat de boodschap altijd relevant is voor de fase waarin de bezoeker zich bevind in de klantreis.

Deals in ActiveCampaign

Zodra een lead is gekwalificeerd als hot-lead dan verschijnt deze persoon het Deals scherm van ActiveCampaign. In dit scherm zie je een zogenaamde ‘pipeline’. Hoe meer de lead naar de klant-fase gaat, hoe meer de persoon naar rechts gesleept dient te worden. Op deze manier blijft meer overzicht.

Voorbeeld van conversatie met Lead

Hoi mijn naam is Nick Waterlander, ik ben de accountmanager van Menno Bouma. Ruim een week geleden heb je zijn e-book over ‘Meer winst voor je bedrijf via Facebook Ads’ gedownload. Ik ben benieuwd naar je bevindingen en uitdagingen.

We hebben het product de Facebook School ontwikkeld. Dit is een cursus bestaande uit meer dan 15 lessen en een besloten klantenclub. Iedere les bestaat uit 1 of meer videos, lesmateriaal en een forum waar je met al je vragen terecht kunt.

We hebben een online variant van € 399,- inclusief BTW, waar je door middel van de klantenclub en het forum binnen 48 uur antwoord krijgt op je vragen. Hier leggen we dan samen een basis neer om een winstgevende campagne te starten.

Daarnaast hebben we nog een VIP variant van € 799,- inclusief BTW, waarbij je recht hebt op vier Skype consults met Menno van een uur per consult. Eén per week verdeeld over 4 opeenvolgende weken. Hierdoor kun je beter en sneller evalueren of je op de juiste manier bezig bent. Bovendien heb je hier persoonlijke begeleiding en direct antwoord op eventuele vragen die in je opkomen. 

Graag zouden wij je willen helpen met het verhogen van de winst van je bedrijf door middel van Facebook Ads. Zou ik je deze week eens mogen bellen? Zo ja, op welk telefoonnummer kan ik je bereiken?

Met vriendelijke groet, Nick Waterlander

Weerstanden + Weerleggingen

  • Geen interesse > waarom?
  • Te duur (evt betaalregeling aanbieden)
  • Onduidelijk aanbod (online omgeving, 15 modules die maandelijks worden aangevuld/uitgebreid, klantenclub)
  • Ik weet alles al, zit te weinig nieuwe kennis bij (het Facebook Ads platform ontwikkeld razendsnel. I.p.v. alles zelf te testen, kun je ook gebruik maken van bewezen resultaten)
  • Het heeft niet mijn hoogste prioriteit > voorbeelden tonen van rendement en aanbod tot uitbesteden doen.
  • Ik heb het al uitbesteed.