Les 2: Facebook advertentie account aanmaken

In Les 1 van de Facebook School heb je geleerd hoe je een Facebook pagina moet opzetten en hoe je verbeteringen kunt aanbrengen in je bestaande pagina. In deze les gaan we bezig om de Facebook Business Manager in te richten. De FBM geeft je overzicht met name als je meerdere pagina’s beheert en namens al deze pagina’s wilt adverteren.

Video van Les 2

In deze video zie je bijvoorbeeld hoe je verschillende advertentieaccounts kunt aanmaken, diverse gebruikers kunt toelaten in je advertentiebeheer en hoe je ook Instagram kunt koppelen voor een zogenaamde Omnichannel strategie.

Theorie van Les 2

Als je wilt werken met Facebook Ads dan is het slim om een Facebook Business account te hebben. Hiermee maak je een duidelijk onderscheid tussen privézaken die je als persoon plaatst en zakelijke items die je met je bedrijfsnaam plaatst. Vanuit het Business account kun je tevens andere pagina’s van je bedrijf beheren. 

Om te kunnen adverteren dien je per pagina die in je Business account zit een Advertentieaccount aan te maken. In het Advertentieaccount doe je alle instellingen die nodig zijn om te adverteren op Facebook; het maken van advertenties, het beheren van betaalmethoden, etc.

In het scherm hierboven kun je pagina’s en advertentieaccounts aan je gebruiker koppelen. Ook kun je hier Instagram-accounts toevoegen die je later kunt kiezen om ook op te adverteren. Facebook heeft Instagram gekocht en heeft het mogelijk gemaakt om vanuit je Facebook account ook op Instagram te adverteren. Voor het inloggen op Instagram heb je de gebruikersnaam en het wachtwoord nodig.

Partners toevoegen bij uitbesteden

In de bedrijfsmanager is het ook mogelijk om partners toe te voegen aan je Facebook account (met beperkte toegang). Zo kun je een externe specialist naar je Facebook advertenties laten kijken en deze laten optimaliseren. Of je besteed het adverteren volledig uit. Door deze opleiding te volgen kun je beter overleg plegen met je externe partij.

Om een partner ID toe te voegen ga je in de Business Manager naar Partners. Vraag voorafgaand om het Bedrijfs-ID van de partner zodat je deze kan uitnodigen.

Vul de Bedrijfs-ID in en klik op volgende. Kies vervolgens aan welke advertentieaccount je toegang wilt geven.

Betalingsmethoden toevoegen

Op deze pagina https://business.facebook.com/settings/payment-methods kun je betalingsmethoden toevoegen aan je bedrijfsmanager. Dit kan bijvoorbeeld een zakelijke creditcard zijn, die je bij je bank kunt aanvragen. Als je meerdere Facebook pagina’s hebt dan kun je per pagina een advertentieaccount aanmaken en verschillende creditcards gebruiken. Zo houdt je de geldstromen gescheiden.

Zonder het toevoegen van een betaalmethoden kun je geen advertenties opstarten.

Omnichannel adverteren op Facebook én Instagram

Misschien wist je het nog niet, maar Instagram is ook eigendom van Facebook. Na de overname heeft Facebook zo snel mogelijk het advertentie platform van Instagram geimplementeerd in Facebook Ads. Dit maakt het mogelijk om omnichannel te adverteren, oftwel op meerdere kanalen relevante advertenties tonen.

In de eerste afbeelding hierboven zie je daarom ook dat je een Instagram kanaal kunt koppelen. Deze kun je later kiezen bij het aanmaken van advertentiesets.

Bankrekeningen en creditcards

Als je Facebook Ads account in de groeifase zit dan kan het aardig hard gaan via je creditcard. Ik raad mijn klanten daarom altijd aan om een creditcard te nemen die aangesloten is op dezelfde rekening als waar de cashflow binnen komt van klanten.

Als je eenmaal goed renderende Facebook Ads campagnes opgezet hebt dan kun je verantwoord opschalen zonder dat je creditcard blokkeert vanwege een openstaand saldo. De omzet komt namelijk op dezelfde rekening binnen als waar de kosten vanaf gehaald worden.

Opdrachten van Les 2

  1. Ga naar Overzicht in Bedrijfsmanager
  2. Klik op Account maken
  3. Voer je bedrijfsnaam in
  4. Voer je zakelijke e-mailadres in
  5. Voeg betalingsmethoden toe aan je bedrijfsmanager. Zonder betalingsmethoden kun je geen advertenties starten.
  6. Plaats een reactie hieronder en laat weten of het gelukt is!

Opmerking: voer niet je persoonlijke e-mailadres in, want je wilt je persoonlijke en professionele accounts gescheiden houden.

  • Je wordt doorgestuurd naar je zojuist gemaakte Bedrijfsmanager. Vervolgens moet je je middelen zoals pagina’s, advertentieaccounts en personen toevoegen, zodat je eraan kunt werken.

Forums van Les 2

My Account Forums Facebook School | Les 1: Facebook pagina opzetten

Maak een Facebook pagina aan en verbeter deze voor meer zichtbaarheid.
Viewing 11 topics - 1 through 11 (of 11 total)
Viewing 11 topics - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to create new topics.