Gebruikers toevoegen aan je website

My Account Forums LeadSite Gebruikers Gebruikers toevoegen aan je website

Tagged: 

Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #1159
  Menno Bouma
  Participant

  Wil je meerdere gebruikers toevoegen aan je website? In het dashboard vind je onder het kopje Administratief het blokje Gebruikers. Hier kun je meerdere gebruikers toevoegen aan je website. De volgende rollen zijn beschikbaar:

  – beheerder
  – editor
  – auteur
  – schrijver

  Als beheerder, oftewel administrator, heb je de hoogste rechten voor de website. Een beheerder kan dus alles doen. Dit ‘alles’ houdt in:

  – gebruikers aanmaken en verwijderen
  – rollen van gebruikers aanpassen
  – pagina’s aanmaken, wijzigen, verwijderen
  – berichten aanmaken, wijzigen, verwijderen
  – de auteur van berichten en pagina’s aanpassen

  Een beheerdersrol geef je dus niet zomaar uit, maar alleen aan personen die de mogelijkheden kennen en mogen hebben uiteraard.

  Een redacteur kan geen gebruiker aanmaken in het systeem of andere uitgebreide instellingen doen of aanpassen. De redacteur, of Editor, kan wel pagina’s en berichten maken, bewerken, publiceren of verwijderen. De redacteur, de naam zegt het al, kan ook berichten en pagina’s die door andere gebruikers zijn aangemaakt, bewerken. Dit in de breedste zin van het woord; hij kan dus berichten toekennen aan andere auteurs of pagina’s of berichten verwijderen. Zijn rol is dus vrij vergaand, maar is geen administrator. In het kort:

  – pagina’s aanmaken, wijzigen, verwijderen en publiceren
  – berichten aanmaken, wijzigen, verwijderen en publiceren
  – de auteur van berichten en pagina’s aanpassen
  – pagina’s en berichten van anderen publiceren of verwijderen

  De rol van de auteur lijkt sterk op die van de Redacteur, behalve dat de auteur alleen zijn eigen berichten & pagina’s kan schrijven, bewerken en activeren of verwijderen, maar het is voor hem niet mogelijk om de berichten van andere gebruikers aan te passen of te verwijderen. Ditzelfde geldt ook voor pagina’s die gemaakt zijn door anderen. In het kort:

  – nieuwe pagina’s of berichten aanmaken
  – eigen gemaakte pagina’s wijzigen of verwijderen
  – eigen berichten wijzigen of verwijderen
  – eigen berichten of pagina’s publiceren

  Een schrijver / Contributor kan een bericht of een pagina maken en bewerken, maar heeft niet de mogelijkheid om deze te publiceren. Publiceren moet dan gebeuren door een gebruiker met een hogere rol: een Redacteur of Beheerder dus. In het CMS is er dan ook geen knop ‘publiceren’, maar wel een knop ‘inzenden voor beoordeling’. Deze rol is erg geschikt als je werkt met gastschrijvers of gastbloggers of experts op een bepaald terrein en die een stuk content voor je schrijven. De pagina of het bericht gaat pas online nadat jij als beheerder dat goedgekeurd hebt. In het kort: nieuwe pagina’s of berichten aanmaken, maar niet publiceren eigen gemaakte pagina’s wijzigen of verwijderen, maar niet publiceren eigen berichten wijzigen of verwijderen Abonnee (engels: Subscriber) Een abonnee is eigenlijk een ‘gewone’ bezoeker van je website, je kunt het een lid van je website noemen. Het voordeel van een abonnee is dat je reacties kunt plaatsen – dat is een standaardfunctie in WordPress bij een bericht (die je overigens uit kan zetten) – maar niet bij elke reactie je gegevens (meestal naam en e-mailadres) hoeft achter te laten omdat die al bekend zijn als je bent ingelogd als Abonnee (Subscriber). In het kort:

  – website bezoeken als normale gebruiker, geen toegang tot CMS
  – reacties kunnen plaatsen zonder extra gegevens achter te laten

Viewing 1 post (of 1 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.